Tiedefoorumi, Suomen Akatemia

Tiedefoorumi on Suomen Akatemian ja Opetus- ja kulttuuriministeriön vuodesta 2005 järjestämä tiedepoliittinen foorumi, jonka mottona on “Puhe on tieteestä”. Tilaisuuden yhteydessä jaetaan joka toinen vuosi Suomen suurin tiedepalkinto erityisen ansioituneelle tieteen tekijälle. DESC on suunnitellut Tiedefoorumin alkuperäisen Aristoteleen hahmon sisältävän tunnuksen vuonna 2005 yhteistyössä graafikko Esko Rankin kanssa. Erikoisuutena mainittakoon toiminto, joka projisoitavaan tunnukseen rakennettiin. Tunnus ohjelmoitiin reagoimaan tapahtumasalin ääniin mikrofonin avulla siten, että kasvot muodostavat “pikselit” himmenevät ja kirkastuvat satunnaisesti aplodien voimistuessa. Hienovaraisilla muutoksilla tapahtuma sai vuosittain uuden ilmeen traditiota rikkomatta. 

Suuremman uudistuksen DESC teki tunnukselle vuonna 2017. Tiedefoorumeihin DESC on suunnitellut ja tuottanut muun muassa kutsuja, banderolleja, projisoitavia esityksiä, lava- ja aulasomisteita sekä Suomen tiedepalkinnon kunniakirjat.

Olen aina voinut luottaa siihen, että asiat hoituvat loppuun asti ja hanke on hyvissä käsissä. Tarkka, joustava ja idearikas. Pystyy hyvin miettimään sopivia ratkaisuja. Tosi kustannustehokas.

Terhi Loukiainen, Suomen Akatemia