#Helsinki2018, ulkoministeriö

#Helsinki 2018 oli Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien korkean tason kokous, joka järjestettiin tiukalla kahden viikon aikataululla keskellä heinäkuuta ja kesälomakautta. Lehdistökeskukseksi valikoitui Finlandiatalo, jonne yli 1400 suomalaista ja kansainvälistä toimittajaa saapui seuraamaan kokousta.

Suunnittelutoimisto 358 teki pikavauhtia tapahtumalle tunnuksen, jonka pohjalta DESC suunnitteli ja toteutti puhujapöytien kyltitykset, opasteet, ulkobanderollit ja liput, rekisteröintipisteet, jakotuotteet, infonäytöt ja tämän lisäksi aulatiloihin Suomen Arktista puheenjohtajakautta esittelevän näyttelyn. Finlandiatalon isot ulkobanderollit ja liputukset Mannerheimintien varrella toivat tapahtuman näkyväksi myös helsinkiläisille.

Kokouksen päätteeksi Kansallismuseo arkistoi kattavan valikoiman kokoukseen tuotettua graafista materiaalia ja esineistöä kokoelmiinsa.

”Mieleenpainuvimpia toteutuksiamme ovat varmasti Trumpin ja Putinin tapaaminen Helsingissä vuonna 2018 sekä monivuotinen Matkamessuyhteistyömme Ulkoministeriön ja Madventuresin kanssa. Pekalta syntyy aina jotain uutta, hänen kädenjälkensä on suorastaan taiteellinen ja hän osaa luoda vaivatta yksittäisestä logosta kokonaisen ilmeen. Yksi parhaista yhteistyökumppaneista kenen kanssa olen koskaan työskennellyt.”

Vesa Häkkinen
Ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän päällikkö vuosina 2014–2019